debataandemarktoverig
ROES

Nederlands-Duits Ontmoetingscafé 

Op dinsdag 3 december 2019 van 18.30 tot 20.00 Uhr findt het Nederland-Duits Ontmoetingscafé plaats in de Bibliotheek Gronau, Parkstrasse 1.

Thema: Alcoholconsumptie, première documentaire ROES

Gast: Janinde Rosman-Prins, een van de hoofdrolspelers 

Beloon jij jezelf na een dag hard werken met een lekker glaasje wijn? Vinden je vrienden het ongezellig als je geen glaasje meedoet in de kroeg? Of doe je misschien weer mee aan Dry January, maar wil het telkens niet lukken om een hele maand te stoppen met drinken?

In de documentaire ROES onderzoekt documentairemaker Leo de Boer zijn uit de hand gelopen relatie met alcohol. Voor hem is de fles een gezellige huisvriend geworden, of in zijn geval het kartonnen wijnpak en de jerrycan met whisky. Na een val van zijn fiets wordt hij door een arts met zijn alcoholgebruik geconfronteerd.

ROES neemt ons mee op een humoristische reis door alcoholland. Samen met een groep lotgenoten probeert Leo een maand te stoppen met drinken. Tijdens hun gezamenlijke sessies stellen ze zichzelf vragen als Waarom drink ik?, en Wanneer drink je voor de gezelligheid, en wanneer heet het verslaafd? Samen ervaren ze hoe moeilijk of makkelijk het is om alcohol te laten staan. Wat is toch dat ontkenningsmechanisme waardoor we ‘gezellig’ blijven drinken terwijl we weten dat het niet goed voor ons is? Wordt het niet tijd om onszelf een spiegel voor te houden? De première van de documentaire van Leo de Boer, ROES, na de vertoning van de film gaan we met onze gast en met elkaar debatteren.  (NPO2, Ma. 16 dec. om 20.25 wordt de VPRO-film op TV vertoond)

U bent van harte welkom.

Voorzitter: Secil Arda-Schiffel

Entree: € 5 inkl. Kaffe/Thee/Frisdrank

Scholieren/Studenten: gratis

Adres: Bibliotheek Gronau, Parkstrasse 1