debataandemarktoverig
Over Oude Wegen

Niederländisch-Deutsches Café / Nederlands-Duits Café

Mathijs Deen: Over Oude Wegen

Op dinsdag , 29 juni 2021 van 18.30 tot 20.00 uur vindt het Nederlands-Duits Café plaats in de bibliotheek Gronau, Parkstrasse 1

Onze gast is Mathijs Deen, auteur van het boek Over Oude Wegen

Mathijs Deen (Hengelo, 1962) is schrijver, voorlezer van luisterboeken en radiomaker. Zijn verhalenbundel Brutus heeft honger werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 publiceerde hij het alom geprezen De Wadden. In 2018 verscheen Over oude wegen dat zeer lovend werd ontvangen en dat, net als zijn romans Onder de mensen en Het Lichtschip, ook in Duitse vertaling werd uitgebracht. Deens laatste boek, Het lichtschip. In september verschijnt De Grenzeloze Rivier, een boek over het stroomgebied van de Rijn. In zijn boek Over Oude Wegen neemt hij ons mee naar de Europese wegen en routes die er al duizenden jaren liggen, uitgesleten door de voeten en wielen van mensen die er over trokken voor migratie, handel, op weg naar veiligheid of juist weer op de weg terug.

De Morgen: Een buitengewoon inlevingsvermogen, een doortimmerde stijl, consciëntieuze research en een flair voor pregnante details. Elk verhaal is een schets van een leven, een samenleving, van een tijdgeest. Met een buitengewoon inlevingsvermogen en veel flair voor pregnante details baant Mathijs Deen zich een weg door de geschiedenis van Europa. 


Onze gast zal een lezing houden met beelden. Daarna is er de gelegenheid tot vragen en discussie. Tevens  signeert hij zijn boek voor u.

U bent van harte uitgenodigd om aan deze interessante avond deel te nemen.

Voorzitter: Ir. Secil Arda-Schiffel

Entree: € 5 incl. Koffie, Thee, Wijn. (Studenten en scholieren: gratis toegang)

Scholieren/Studenten: gratis

Adres: Bibliotheek Gronau, Parkstrasse 1